Sin 4 , Sin 5, 6, 7.....????


Me temo que al final voy a tener que cambiar el nombre del blog

ALGUNOS FRUTOS SECOS, EL PIMIENTO Y ALGUNOS TIPOS DE SEMILLAS, son otros ingredientes a los que presento INTOLERANCIA.
Por eso voy a intentar hacer el máximo de recetas sin añadirlos.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ATENCIÓN, AVISO!!!!! - ATENCIÓ, AVÍS!!!!! . . . . . . . . . . . . . . . . .

No soy celíaca ni alérgica, solo intolerante. Por eso puedo toma alimentos que tengan trazas y otros que quizás no suelen ser permitidos. Si algún celíaco o alérgico quiere seguir mis recetas, que vigile las etiquetas y busque marcas Permitidas.

31 diciembre 2009

Rap amb llagostins i sípia (versió sense farina)

INGREDIENTS:

  • Dos o tres talls de rap per persona segons mida.
  • Trossos de sípia ja tallada i neta
  • 3 0 4 llagostins per persona segons mida.
  • Oli, ceba, all, tomàquet ratllat o triturat, llorer, sal
  • Un got de brou de peix o aigua+pastilla
  • Un gotet de vi blanc.
  • Ametlla picada/triturada per arrebossar el peix i una cullerada per afegir a la salseta. (ja la venen així, p.ex. per fer pastissos) (a la versió normal, amb farina, s'enfarina el peix i es posa una cullerada d'ametlla picada torrada a la salsa)


En una cassola (la meva de ferro forjat) posem oli abundant, ceba, all i fem el sofregit de tomàquet.
Mentre, enfarinem els trossos de rap amb la ametlla picada (amb farina si féssim la versió normal) Abans que el sofregit agafi color hi posem els trossos de sípia per que es vagin estovant. I després d’uns minuts els llagostins. Remenem una mica per que tot agafi gust. Sense deixar reduir gaire, afegir els líquids: el brou i el vi blanc. Al final ficar una cullerada de picada d’ametlles i la fulla de llorer. I rectifiquem de sal.
Deixar coure uns 20 minuts a foc baix. Passats aquests 20 minuts ficar-hi els talls de rap enfarinats amb l’ametlla i coure 15 minuts més.
Servir ben calent.

Notes:
1- Si es serveix amb una mica d’arròs blanc per acompanyar la salseta, ja pot servir de plat únic.
2- El rap es pot afegir abans junt amb els llagostins però queda tan reduït que s’haurien de posar 4 o 5 talls de persona o el plat quedaria escàs. Per això el poso més tard.
3- Un altre opció es afegir-hi unes patates que també farien el plat més complert.
4- El sofregit es pot fer amb més ingredients però a mi no m’agrada massa fort de gust.




Aqui ho teniu dins la cassola i ja servit al plat.


6 comentarios:

kalidoscopi dijo...

M'agrada la sípia, m'agraden els llagostins i m'encanta el rap! A que esperes a convidar-me?

Jo mateixa dijo...

Quan vulguis. Avui de fet, havia fet 2 raccions però he dinat sola.
Jo encantada de tenir companyia.

El Ilusionista dijo...

Yo tambien voy

El Ilusionista dijo...

Bueno, voy si me invitas y tambien tengo "pantomaca"

El Ilusionista dijo...

Vamos, no se si me explico, es que no concibo comer o cenar en Barcelona si no hay "pantomaca"

Es como desayunar sin café, o comer sin pan, que ni en el infierno lo dan.

jajajajajajajajajj jsj ajs ajs ajs ajsj asj asj asajoj joj o ojejeje jejijijiji

Jo mateixa dijo...

Bueno, vale, tu también puedes venir. Pero lo del pa.... solo si te portas bien y friegas los platos.